با سلام
دانه بزرک در بابل، از 3000 سال قبل از میلاد کشت می شده است.
دارای[b] اسیدهای چرب ضروری امگا 3[/b] و چربی خوب است که که اثرات آن بر سلامتی قلب نشان داده شده است هر قاشق غذاخوری بذر کتان در حدود 1.8 گرم از [b]امگا3S[/b] دارد. دانه کتان به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سرطان، سکته مغزی و دیابت کمک می کند. دارای[b] لیگنان[/b] که هر دو استروژن گیاهی و آنتی اکسیدان با کیفیت را دارد دانه کتان حاوی 75 - 800 برابر بیشتر از دیگر غذاهای گیاهی لیگنان دارد.
دانه کتان حاوی هر دو نوع فیبر محلول و نامحلول است.
مطالعات اخیر نشان داده اند که دانه کتان ممکن است اثر محافظتی در برابر سرطان پستان، سرطان پروستات و سرطان روده بزرگ داشته باشد در مطالعات حیوانی، اسید چرب امگا 3 موجود در دانه کتان ( به نام ALA ) بروز و رشد تومور را مهار می کند .
لیگنانها ممکن است با مهار آنزیم هایی که در سوخت و ساز هورمون ها و در رشد و گسترش سلول های سرطانی درگیر هستند دخالت کرده و به حفاظت در برابر سرطان کمک کند.
خوردن روزانه دانه کتان ممکن است به [b]کاهش سطح کلسترول خون[/b] شما کمک کند. سطح LDL یا کلسترول ( بد ) در جریان خون با افزایش خطر ابتلا به بیماری های ( قلبی، چاقی، دیابت و سندرم متابولیک ) در ارتباط است. یک مطالعه در زنان یائسه نشان داد که خوردن 4 قاشق غذاخوری بذر کتان در روز برای یک سال سبب کاهش در سطح LDL می شود اثرات پایین آورنده کلسترول دانه کتان به علت ترکیبات ([b] امگا 3، ALA، فیبر و لیگنان های[/b] ) موجود در آن است.