1. دکتر فتحی
  2. رژیم غذایی و تغدیه
  3. شنبه, 10 فروردين 1392

 توصیه غذایی های برای کاهش اوره و کراتینین
خوردن مواد غذایی‌ای مانند خیار، شلغم، جو، کاهو، گل‌کلم، انواع جوانه‌ها، تربچه و شیر سویا می‌تواند برایتان در شرایطی که کراتینین‌تان بالاست، کمک‌کننده باشد.

اوره
1- مقدار مصرف مواد غذایی‌ای که منبع عالی پروتئین با منشأ حیوانی هستند را به حداقل ممکن برسانید؛ مثلاً، گوشت قرمز، تخم‌مرغ و انواع ماهی و میگو را در کمترین مقدار مصرف کنید. عصاره گوشت نیز از جمله این مواد غذایی است و نباید آن را مصرف کرد.
2- فرآورده‌های لبنی به خصوص شیر و انواع پنیر را کمتر بخورید زیرا این مواد غذایی از منابع پروتئین هستند و خوردنشان می‌تواند سطح اوره را افزایش دهد.
3- انواع حبوبات و قارچ نیز از جمله مواد غذایی هستند که بهتر است در مصرفشان محدودیت به خرج دهید زیرا زمینه تولید اوره و کراتینین را در بدن افزایش خواهند داد.
٤- آب بیشتری در طول روز بنوشید. بهتر است روزی 6 لیوان آب و حتی بیشتر میل کنید.
5- خوردن آب سبزیجات تازه نیز به شما کمک می‌کند تا هم آب و هم املاح مورد نیاز بدنتان را در این شرایط تأمین کنید.
6- همراه غذا ماءالشعیر میل نکنید زیرا زمینه تولید اوره و کراتینین را افزایش خواهد داد.
7- ممکن است بنا بر شرایط ویژه‌ای که دارید پزشک معالج یک رژیم غذایی کم پتاسیم را نیز به شما توصیه کند، در این شرایط باید از خوردن مواد غذایی مانند گوجه‌فرنگی، آووکادو، پودر فلفل قرمز، شکلات و پودر کاکائو، برگه زردآلو، کیوی، کشمش، پسته و تخمه کدو و آفتابگردان که از منابع پتاسیم هستند، خودداری کنید.
خوردن آب سبزیجات تازه نیز به شما کمک می‌کند تا هم آب و هم املاح مورد نیاز بدنتان را در این شرایط تأمین کنید
8- بهتر است مصرف مایعات کافئین‌دار مانند قهوه، نسکافه و چای (از چای سبز گرفته تا چای سیاه) را به حداقل برسانید زیرا این نوشیدنی‌ها ادرارآور هستند و می‌توانند بدن شما را با کم‌آبی مواجه کنند که اصلاً در چنین شرایطی خوب نیست.
9- مطالعات نشان داده‌اند که خوردن مواد غذایی‌ای مانند خیار، شلغم، جو، کاهو، گل‌کلم، انواع جوانه‌ها، تربچه و شیر سویا می‌تواند برایتان در شرایطی که کراتینین‌تان بالاست، کمک‌کننده باشد بنابراین آن‌ها را با مشورت پزشک معالجتان بیشتر در برنامه غذایی روزانه‌تان داشته باشید.
10- ممکن است بنا بر همین شرایط متخصص یک رژیم غذایی کم فسفر را هم به شما توصیه کند. در این شرایط باید از خوردن مواد غذایی مانند تخمه کدو و آفتابگردان، پنیر و کنجد نیز اجتناب کنید. البته میوه‌هایی مانند سیب، گلابی و انبه و سبزی‌هایی مانند هویج و گل‌کلم از مواد غذایی‌ای هستند که خوردنشان میزان فسفر دریافتی را افزایش نمی‌دهد بنابراین خوردن آن‌ها می‌تواند برایتان مفید باشد.

منبع: تبیان

رای به این پست
نظر
هنوز نظری داده نشده است.


هنوز به این بحث پاسخی داده نشده است
مهمان
پاسخ شما
کد امنیتی
لطفا کپچای زیر را تکمیل نمایید

تمامي كالاها و خدمات سایت رژیم سلامتی، حسب مورد داراي مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می باشند و فعاليت‌های اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوری اسلامی ايران است.

تمامي كالاها و خدمات سایت رژیم سلامتی، حسب مورد داراي مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می باشند و فعاليت‌های اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوری اسلامی ايران است.

© 2019 , وب سایت رژیم سلامتیاستفاده از مطالب تنها با درج لینک مستقیم مجاز است. حامی: Email Specialist

Search