1. مریم
  2. رژیم غذایی و تغدیه
  3. چهارشنبه, 19 مهر 1391

آقای دکتر ممنون می شوم توضیح بدهید که چه ظرفی برای غذا پختن بهتر است؟ چون بعضی می گویند غذا را در ظرف آلومینیومی و تفلون طبخ نکنید.

رای به این پست
نظر
هنوز نظری داده نشده است.
دکتر فتحی پاسخ پذیرفته شده Pending Moderation
0
رای دادن
Undo
با سلام چه ظروفی برای پختن غذا بهتر است ظروف مورد استفاده در پختن غذا نقش مهمی در سلامتی فرد دارد. چون برخی از ظروف با آزاد کردن ترکیبات مختلفی که در جنس، رنگ و لعاب آنها بکار رفته است سبب تاثیرات بدی برای بدن می شود. و بعضی از این ظروف با آزاد کردن مواد سرطان زا در دراز مدت باعث سرطان در انسان می شود. استفاده طولانی مدت از[b] ظروف آلومینیومی[/b] به علت آزاد کردن یون آلومینیوم در غذا در دراز مدت سبب کم خونی، پوکی استخوان و بیماری آلزایمر می شود. سبزیجات برگی و غذاهای اسیدی و نمکی اگر در ظروف آلومینیومی پخت شوند به علت جذب مقدار زیادی آلومینیم و ورود آن به بدن برای سلامتی مضر است بهتر از این ظروف برای غذاهایی که مدت زمان پخت آنها کوتاه است استفاده شود. [b]ظروف روحی[/b] ( روی ) اگر از جنس آلومینیوم نباشد برای پختن غذا خوب است زیرا با خروج یون های روی از ظرف و ورود آن به غذا باعث جبران کمبود روی در بدن می شود. [b]ظروف مسی[/b] در صورتی که قلع اندود شده باشند بهترین نوع ظروف برای پختن غذا هستند. در صورتی که این ظروف با سرب قلع اندود شده باشند برای سلامتی مضر است و در طولانی مدت ایجاد مسمومیت می کند. و در صورتی که این ظروف قلع اندود نشود مس وارد غذا می شود و به مرور زمان باعث مشکل کبدی و عوارضی مانند تهوع، استفراغ و اسهال می شود. در موقع شستن این ظروف مواظب باشید قلع داخل آنها از بین نرود. مواد اسیدی یا غذای ترش سبب از بین رفتن لایه قلع ظروف مسی می شود. در صورتی که این ظروف خش دار شود و یا قلع آن از بین برود برای قلع اندود کردن به کارگاه ببرید. ظرف ملامین اگر اصولی تولید شود و روی آن یک لعاب نازک برای محافظت ملامین کشیده شود و این لعاب از بین نرفته باشد ( زیرا لعاب این ظروف مانع از نفوذ میکروب به ظرف می شود ) مشکلی برای استفاده ندارد. اگر در این ظروف از کربنات کلسیم استفاده شود بسیار خطرناک است ظروف ملامین باید براق و دارای مهر استاندارد باشد و از ظرف ملامین کهنه و سبک استفاده نکنید. [b]ظروف بلوری و پیرکس[/b] برای غذا پختن مناسب هستند چون مواد اسید و باز روی این ظرف اثری ندارد و با حرارت نیز یونی وارد غذا نمی شود. [b]ظروف استیل[/b] از آهن و فلزاتی دیگر ساخته می شوند و در هنگام پختن یونی وارد غذا نمی کنند و برای پخت و پز مناسب هستند. ولی غذاهای اسیدی و نمکی را به مدت زیاد در ظروف استیل نگهداری نکنید. در مورد ظروف تفلون وقتی دما از حد زیادی بالا رود لایه پوشاننده آن تجزیه شده و بخارات سمی ایجاد می کند که در حیوانات سبب سرطان شده است در ظروف تفلون از کادمیوم استفاده می شود که با از بین رفتن پوشش تفلون این ماده به تدریج وارد غذا می شود و موجب کم خونی، کوتاهی قد، ضایعات پوستی، و سرطان می شود. از باز سازی ظروف تفلون نیز خوداری کنید. استفاده از ظروف یک بار مصرف پلاستیکی شفاف و بی رنگ برای نوشیدنی های داغ اصلا مناسب نیست زیرا حرارت بالا سبب آزاد شدن ترکیبات شیمیایی موجود در دیواره آنها و انتقال به نوشیدنی می شود و ورود این مواد در غذا عامل بعضی از سرطان ها است. [b]ظروف سفالی لعاب دار[/b] نیز برای آشپزی مناسب نیستند زیرا در لعاب آنها از فلز کادمیم و سرب استفاده می شود. و برای از بین بردن سطوح ناصاف سفال، آن را رنگ می کنند که این رنگ حاوی سرب است و برای سلامتی مضر است. [b]ظروف سنگی[/b] که امروزه استفاده نمی شود نیز خوب است
پیوست‌ها
نظر
هنوز نظری داده نشده است.
  • صفحه :
  • 1


هنوز به این بحث پاسخی داده نشده است
مهمان
پاسخ شما
کد امنیتی
لطفا کپچای زیر را تکمیل نمایید

تمامي كالاها و خدمات سایت رژیم سلامتی، حسب مورد داراي مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می باشند و فعاليت‌های اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوری اسلامی ايران است.

تمامي كالاها و خدمات سایت رژیم سلامتی، حسب مورد داراي مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می باشند و فعاليت‌های اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوری اسلامی ايران است.

© 2019 , وب سایت رژیم سلامتیاستفاده از مطالب تنها با درج لینک مستقیم مجاز است. حامی: Email Specialist

Search